Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 81 il müftülüğüne gönderdiği genelgede, dijital mecraların daha etkin ve sistematik bir şekilde kullanılması, il irşat kurullarının vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini müftülük sosyal medya hesapları vasıtasıyla yürütmesi talimatı vermişti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla müftülüklere ulaştırılan genelge üzerine harekete geçen il ve ilçe müftülükleri, vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve cami iklimini evlere taşımak amacıyla sosyal medya platformlarına özel çok sayıda program düzenledi.

Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren Silifke İlçe Müftülüğü, sosyal medya üzerinden hazırladığı bir dizi programla cami iklimini evlere taşıdı.

"Vatandaşların manevi duygularını canlı tutmak" amacıyla çalışmalara sosyal medya üzerinden devam edildiğini belirten İlçe Müftüsü Mustafa Atilla; "İlçe Müftülüğü olarak vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini sosyal medya üzerinden yürütmeye devam ediyoruz. Ramazan ayında başlattığımız 'Gönül Sohbetleri, Şiir Esintileri ve Kıssalar, Kur’an Saati, Bir Ayet-Bir Hadis, Siz Sorun Biz Cevaplayalım' adlı programlar, binlerce vatandaşımız tarafından ilgiyle takip edilmiş ve takdir kazanmıştır. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda İlçe Müftülüğümüz, yeni program ve projelerle sosyal medya üzerinden din hizmetine devam etmektedir." dedi.

Müftü Atilla ğöyle devam etti:

"Başkanlığımız rehberliğinde dijital ortamdan da istifade etmek suretiyle din hizmeti ve din eğitimi alanında hiçbir boşluk bırakmadan, etkin ve verimli hizmet sunmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bu noktada dijital medya ve teknolojinin imkanlarından istifade etmekteyiz. Özellikle sosyal medya araçlarını etkin kullanan gençlerimizi sahih dini bilgi ile buluşturmak, vatana, millete faydalı nesillerin yetişmesine katkı sunmak üzere gençlerimize ulaşma adına çalışmalar yapmaktayız. Şimdi ise uzaktan eğitim metoduyla gerçekleştirilecek olan yaz Kur’an kurslarında Diyanet TV ile birlikte sosyal medya programlarından çocuklarımıza ulaşacağız."

Editör: Mehmet Çalışkan