İl ve ilçe müftülükleri, salgın nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla yardım kampanyaları düzenliyor.

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) ülke genelinde "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla sürdürülen yardım kampanyası kapsamında çalışmalarını sürdüren Akdeniz İlçe Müftülüğü ile TDV Akdeniz şubesi iş birliğinde, mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapan vatandaşların borçları ödeniyor.

Uzun süredir mahalle bakkalına borçlarını ödeyemeyen vatandaşları tespit ederek ailelere destek olmak üzere harekete geçen İlçe Müftülüğü, TDV Akdeniz Şubesi ile birlikte mahalle mahalle dolaşıp veresiye defterlerindeki borçları kapatıyor.

Bir taraftan Osmanlı geleneği olan ve 'veresiye defteri' anlamına gelen 'zimem defteri' geleneğini devam ettiren Akdeniz İlçe Müftülüğü, bir taraftan da hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin mahalle bakkallarına olan borçlarını ödediklerini ifade eden Akdeniz İlçe Müftüsü ve TDV Akdeniz Şube Başkanı İbrahim Yavuz, "Zimem defteri geleneği, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen, Akdeniz ilçemizde de geçen yıldan itibaren hayırseverlerin katkıları ile yaşatılmaya çalışılan bir geleneğimiz. Zimem defteri geleneğinin en büyük özelliği, hayır yapan kişilerin yardım yaptığı insanları, yardım yapılan insanların da borcunu kapatanın kim olduğunu bilmemesidir. Bizler de din görevlilerimizle birlikte, hayırseverler insanlarımız ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Böylelikle hem iyiliğe öncü oluyor hem de koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlarımıza ve esnafımıza destek oluyoruz. Bu geleneğin devam etmesi, yaşatılması ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bir nebzede olsa maddi anlamda rahatlamasını sağlayan hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan