Mersin İl Müftülüğü ile Mersin Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokol kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenecek eğitimlerde iki kurum arasında iş birliği yapılmasının kararlaştırıldığı belirtilfdi.

İki kuruml arası iş birliği oluşturmayı amaçlayan protokol için Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda protokol imza töreni düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen törene Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ve Mersin İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının büyük bir kurum olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bu durumun kuruma destek anlamında çeşitlilik gerektirdiğini ve Mersin Üniversitesi olarak bu desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Sürekli Eğitim Merkezi'nin altyapısının çok güçlü olduğunu belirten Rektör Çamsarı, "İmzalanan protokol ile birlikte gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri için Üniversitemiz hazır. İş birliği anlaşmasının her iki kuruma da hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Din görevlilerinin sahih ve güvenilir dini bilgileri doğru bir şekilde aktarmasının elzem olduğunu belirten Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise Müftülük personelinin protokol, diksiyon, sosyal iletişim gibi birçok farklı alanda alacakları eğitimle daha iyi bir din hizmeti sunacağına inandığını dile getirdi.

Protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan İl Müftüsü Kondi, Rektör Çamsarı ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Kadızade'ye teşekkür etti.

Müftülük personeline hizmet etmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadızade, "Halka hitap eden din adamlarımızın, topluma dini bilgileri en iyi şekilde aktarması için ne gerekiyorsa gerçekleştirmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından taraflarca iş birliği protokolüne imzalar atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan