Mersin İl Müftülüğü, "2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla lösemili çocuklara ve ailelerine destek olmak amacıyla bir proje hazırladı.

Proje kapsamında ilk toplantı, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi başkanlığında İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müftü yardımcıları, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Serkan Kılınç, Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Bahar Aydınlı ve Şube Müdürü Hasan Karaboğa katıldı.

Toplantıda konuşan ve 2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nın önemine dikkati çeken İl Müftüsü Şaban Kondi, Mersin’de lösemili çocuklara ve ailelerine yönelik hazırlanan projenin Mersin İl Gençlik Koordinatörlüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından yürütüleceğini söyledi.

İl Müftüsü Kondi, "Lösemi tedavisi gören çocuklara manevi destek hizmeti sunacağız. Çocukların okula devam eden kardeşlerine kırtasiye yardımı yapacağız. Hz. Mikdat Camii Gençlik Merkezimizde okul derslerine yardımcı kurslar düzenleyeceğiz, sportif ve sanatsal etkinlikler yapacağız. Bununla beraber lösemili çocuklarımızın anne-babalara yönelik manevi destek hizmeti sunacağız ve hobi kursları açacağız." dedi.

Toplantı, lösemili çocuklara ve ailelerine yönelik sürdürülecek destek programına dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan