Erdemli İlçe Müftülüğü, yeni doğum yapan annelere yönelik ‘’Neslimi Koruyorum, Sütannemi Tanıyorum’’ adıyla proje başlattı.

Yeni doğum yapan anneleri, Kur’an ve sünnete uygun şekilde, çocuklarını emzirirken dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirmek amacıyla "Neslimi Koruyorum, Sütannemi Tanıyorum" projesi başlattı.

Proje kapsamında Erdemli Devlet Hastanesi ve Özel Yenişehir Hastaneleri ziyaret edildi.

Ziyaretlerde hastane yönetimini ve çalışanlarını proje hakkında bilgilendiren İlçe Müftüsü Hayri Erenay, destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Proje hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde, hastanelerle iş birliği içerisinde projenin yürütüldüğünü kaydetti. 

Müftü Erenay; "Proje ile hastanelerimizde yeni doğum yapmış annelerimizin Kur’an ve sünnete uygun olarak, en doğru şekilde dinimizi öğrenmelerine katkıda bulunmak, genel bilgiler verip akabinde annelerimizin çocuklarını emzirirken dikkat etmesi gereken konularda paylaşımlarda bulunmak istiyoruz." dedi.

Bebeğin beslenmesi sağlanırken süt akrabalığının meydana gelip gelmediğinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Erenay; "İslam dini, süt akrabalığını bir evlenme engeli olarak görmüş, Nisa Suresi'nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte bu durum açıkça vurgulanmıştır. Buna göre sütkardeşler ve süt teyze, süt amca gibi tıpkı nesep/doğum yoluyla evlenilemeyen süt akrabalarla evlenmek yasaklanmıştır. Bu sebeple süt veren anne ve yakınları ile süt verilen bebek arasında bu akrabalığın meydana gelip gelmediğini tespit ve bunu kayıt altına almak son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Sırf insani duygularla ortaya çıkan bu durumun, farkında olmadan ileride evlenmesi söz konusu olabilecek süt akrabalar meydana getirmesinin ihtimaller dahilinde olduğuna dikkati çeken Erenay, bu tür girişimlerin mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

Proje kapsamında yeni doğum yapan anneler, Müftülük görevlilerince ziyaret edilerek bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan