Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi iş birliğinde "Kış Bayramı” projesi kapsamında "1 Bot, 1 Mont, 1 Battaniye" kampanyası başlatıldı.

"Yolun İyilik Olsun” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile 350 yetim çocuğa kışlık kıyafet alışverişi yaptırıldı.

TDV gönüllüleri ile birlikte yetimlerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Mersin il ve ilçe müftülüklerimiz olarak ilçe müftülerimizle birlikte, Mersinimizde tespit ettiğimiz üç yüz elli ihtiyaç sahibi yetim yavrumuzu giydirmeye ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yetim güldüğü zaman dünya gülecektir. Yetimin başını okşayan ellere ateş değmeyeceğini peygamber efendimiz haber veriyor. Onlar bizim emanetimiz. İnşallah bu emanetlerimize sahip çıkarak onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidererek onların toplumumuzun asıl parçası olduklarını hissettirmemiz, onların yanında olmamız gerekiyor. Yavrularımızın giydirilmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi ve diğer hayri hizmetlerimizde bizlere yardımlarını esirgemeyen bütün hayır sahiplerimize teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız il ve ilçe müftülüklerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki dini ve hayri hizmetleri hiç duraksatmadan yerine getirme gayreti içerisindedir. Emeği geçen ilçe müftülerimize, din görevlisi arkadaşlarımıza, Kur'an kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin.” dedi.

Öte yandan Mersin İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi Kadın Kolları ve Akdeniz Kaymakamlığı iş birliğinde Akdeniz ilçesinde ikamet eden 210 öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk giydirildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan