Mersin İl Müftülüğü, "Gönül Kütüphanemiz" projesine destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gönüllü Koordinatörlüğü, "Gönül Kütüphanemiz" projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselere kütüphane kuruyor.

Bu kapsamda Mersin İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri, İl ADRB Koordinatörlüğü, İl Gençlik Koordinatörlüğü, TDV Kadın ve Gençlik kolları ile TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü (TDV KAGEM) Mersin Şubesi iş birliğinde yardım kermesi düzenlendi.

Yenişehir Hz. Mikdat Camii’nde düzenlenen kermesin açılışını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "50 kız, 25 erkek öğrencinin barındığı tam donanımlı yurtlar açtık. İhtiyaç sahibi pek çok öğrenciye burs vermekteyiz. 'Gönül Kütüphanemiz' projesi ile kardeş ilimize kuracağımız kütüphane ve öğrenciler yararına düzenlenen kermes programında din görevlileri ve halkımız beraberce vefa örneği sergilemiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. 

İl Müftüsü Kondi, kermesten elde edilen gelirlerin kardeş illerde kurulacak kütüphaneler ve öğrenci evlerinde kalan üniversite öğrencileri için kullanılacağını söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan