Tarsus İlçe Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulunda örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimleri devam ediyor.

Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, Ömer Halis Demir İmam Hatip Orta Okulu Konferans Salonunda düzenlenen programda hafızlık öğrencileri ile buluştu.

Türk milletinin hafızlık eğitimine her zaman desteği ve saygısı olduğunu belirten İlçe Müftüsü Can, “Hafız olmak her zaman bir adım önde olmaktır. İnşallah hafızlığınızı tamamladığınızda göreceksiniz ki insanların size olan saygısı daha da artacak ve toplumda her zaman bir adım önde olacaksınız. Allah, vahyini ezberleyip bunu hayat düsturu haline getiren ve hafızlık tacının onurunu ve kadrini bilen her hafızımızı iki dünyada da şereflendirecektir.  Allah Kur’an ile hemhal olan aklınızı ve gönlünüzü her daim korusun. Belki hafızlık sürecinde zorlanıyorsunuz ama her başarının bir zorluğu ve bedeli vardır. Bunu başaracağınıza inanıyorum. Tarsus’tan bu yıl otuza yakın ağabey ve ablanız hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak hafız oldular. İnşallah sizler de en kısa sürede bu şerefe nail olacaksınız.” dedi.

Okul yönetimine ve hafızlık eğitimi veren din görevlilerine teşekkür eden Müftü Can, “Hafızlık eğitimi Kur’an’a hizmettir. Bu kervanda yol alan ve emek harcayan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Programa Okul Müdürü Ersin Uçar, Tarsus Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Nuh Özkan, öğretmenler ve hafızlık eğitimi veren din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan