Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen programa Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr. Ömer Menekşe, Türkiye Diyanet Vakfı Yurtiçi Eğitim Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Arıcı, İlçe Müftüleri ve 13 ilçeden Cami Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Bu necip milletin bin yıldır yeryüzünde iyiliğin, hakkın, adaletin hâkim kılınabilmesi, mazlum ve mağdurun gözyaşının silinebilmesi için örnek olduğunu” belirterek, “Sizler, bizler bugün Myanmar’da, Arakan’ da, Burkina Faso’da, Latin Amerika’da, Balkanlar’da kısaca dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurun ümidiyiz, onların duasındayız.” dedi.

Daha sonra söz alan Diyanet işleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Ömer Menekşe konuşmasında: Bu yılki vekâletle Kurban organizasyonun temasının “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” olduğunu ifade ederek kesilen kurbanların “Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğudan Latin Amerika’ya, adını dahi duymadığımız birçok yoksul ülkede yaşayan belki hiç görmediğimiz, hatta tanımadığımız aç, bî ilaç ve muhtaç kardeşlerimize uzatılan bir el olduğunu” ifade etti.

Daha sonra söz alan, Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Arıcı; Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla 1993 yılından bu yana çeyrek asırdır vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini,  bu yolla 2017 yılında 2.450.000 aileye kurban eti ulaştırdığını, yurtdışında 139 ülkenin 450 bölgesinde, yurt içinde 260 bölgede toplamda ise 257.789 kurban kesimi gerçekleştirdiğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan