Mersin İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen devir-teslim törenine, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Mersin İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katıldı. Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, 10.07.2018 tarihi itibari ile görevi İl Müftü Vekili Mahmut Atıcı’dan devraldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Mahmut Atıcı, “Mersin merkez ve ilçelerinde bin 415 cami ve bin 400 İmam Hatip ve Müezzin Kayyım, 485 Kur’an Kursu ve 550 civarında Kur’an Kursu öğreticisiyle yaklaşık 2 bin civarında gönüllü ile din hizmeti vermekte olunduğunu ifade ederek “inşallah bugünden itibaren de Mersin’imize yeni atanan il müftümüzün rehberliğinde erkek, kadın, genç, ihtiyar herkese güzel hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bu vesileyle il müftümüze şahsım ve arkadaşlarım adına hoş geldiniz diyor, bundan sonraki yaşamında ve hizmet yıllarında başarılar diliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de Dr. Şaban Kondi ’ye yeni görevinde başarılar dileyerek, “Güzel bir başlangıç, güzel bir devam ediştir şüphesiz. Bu kadar dostların duasını alarak başlamak da ayrı bir güzelliktir. Şaban Bey kardeşime de bu güzellik de yakışır. Biz Kahramanmaraş ve Gaziantep’te beraber çalıştık. İnanıyorum ki göreve başladığı andan bu ana gelinceye kadar alın teri gibi tane tane damla damla biriktirdiği din hizmeti tecrübesini Mersin’e en güzel bir şekilde hizmet ederek gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.

İyi bir başlangıcın iyi bir netice olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da “İnşallah bugün iyi bir başlangıç yapılıyor. Tabii bu bir hizmet yarışı. Bu bayrağı eline alan biraz daha yükseklere taşıyacak daha güzel hizmetlere vesile olmak için gayret edecek. Biz bu gayreti en iyi şekilde Şaban Bey Hocamızın göstereceğine inanıyoruz. Rabbim hayırlara vesile kılsın” dedi.

Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise yaptığı konuşmada, Bugün yeni Türkiye’mizin ilk günü. Vatana, millete ve ümmete hayırlı ve mübarek olsun. Yeni Türkiye’de artık Diyanet sadece Türkiye’nin Diyaneti değildir. Diyanet aynı zamanda Orta Asya’daki Müslüman kardeşlerimizin Diyanetidir. Beş asır birlikte yaşadığımız Balkanlardaki Evlad-ı Fatiha’nın Diyanetidir. Diyanet aynı zamanda iki asır sömürgeler altında inim inim inleyen Afrikalı Müslüman kardeşlerimizin Diyanetidir. Kısaca herkesin Diyanetidir. İşte milletimizin gözbebeği olan böyle bir kurumda; Yeni 15 Temmuzlar yaşanmaması, ülkemizin bir din istismarı pazarına dönüşmemesi, din adına milletimizin ve ümmetin vahdetine zarar verecek ideolojik yapıların yeniden vücut bulamaması için, doğru bilgiyi doğru kaynaktan insanlarımıza ulaştırabilmek gayesi ile mesai arkadaşlarımızla gece gündüz çalışacağız” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Akdeniz’in incisi olan ve Türkiye’nin 11. büyük şehri olan Mersinimizde görev yapacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Komşu illerimizden teşrif ederek bizleri onurlandıran          İl ve İlçe Müftülerimize, programın hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, bize güvenen ve umut bağlayan dostlarımızın umudunu boşa çıkarmasın. Mahcup etmesin. Hepimizi hayırlı hizmetlerde muvaffak eylesin. Riyadan, kibir ve gururdan bizleri muhafaza eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan