Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi koordinesinde Suriye'nin İdlib ve Azez bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine 7 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

"Yolun İyilik Olsun" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilçe müftülükleri, TDV şubeleri ve hayırseverlerin desteği ile toplanan 7 tır gıda ve insani yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

Uğurlama programına İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Yenişehir İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, şube müdürleri, TDV görevlileri ve müftülük çalışanları katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Kondi, "Amacımız Mersin yerelindeki ihtiyaç sahibi ailelerimize, mazlum ve mağdur çocuklarımıza yardımcı olabilmektir. Bu kapsamda Mersin'imizde tespit ettiğimiz 350 ihtiyaç sahibi yetim yavrumuzu giydirdik ve ihtiyaçlarını giderme noktasında gayretlerimiz devam ediyor. Yine Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımızın gayretleriyle 210 öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk giydirildi. Ayrıca bin 500 ailemizin bot, mont, gıda ve kırtasiye ihtiyacını karşıladık. Bununla birlikte soğuk kış günlerinde çadırlarda yaşayan İdlib ve Azez'deki kardeşlerimize yardımcı olabilmek amacıyla 7 tırdan oluşan bir yardım konvoyu hazırladık. Bu yardımlar içerisinde 25 ton kuru gıda, iki bin adet gıda erzak kolisi, dört bin adet bot ve mont, yatak, battaniye, kömür, soba, temizlik ve hijyen malzemeleri gibi bir ailenin temel ihtiyaçlarını derledik. Hayırseverlerimizin katkıları, meslektaşlarımızın gayretleri ile bu gün 2 tır narenciye olmak üzere toplamda 7 tırdan oluşan bir yardım konvoyu göndereceğiz. İradesini iyilik yolunda mazlum ve mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine faydalı olma yolunda kullanan şehrimizin fedakar, hayır sahibi iş insanlarına, şehrimizin manevi mimarı meslektaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız ve gayemiz; yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar, mazlum ve mağdur kalmayıncaya kadar iyilik hareketini geliştirmek ve yaymaktır." dedi.

Konuşmaların ardından 7 tırdan oluşan yardım konvoyu, Suriye'nin İdlib kentine doğru dualar ve tekbirlerle yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan