Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 74 sınav merkezinde ve 84 komisyonla uygulanan 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları koronavirüs tedbirleri eşliğinde sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen komisyonlar tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Mersin oldu.

İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen sınavda, hafız adaylarına Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) uzmanları eşlik etti.

30 kız, 47 erkek olmak üzere toplamda 77 hafız adayının katıldığı sınavda; hafız adayları, velileri ve hafız yetiştiren hocalar için özel alanlar oluşturularak alanında uzman kişiler tarafından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile manevi destek hizmeti sunuldu.

Hafız adayları için sınavda 2 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Uzmanı, kadın ve erkek 3 manevi danışman görevlendirildiğini kaydeden İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük, şöyle konuştu:

”Bu gün burada 2021 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı yapılmakta, İl Müftülüğü olarak gerek öğrencilerimize, gerek öğrenci velilerimize burada misafirperverlik yapma gayreti içerisindeyiz. Onlara desteğimizi en güzel şekilde verme gayretindeyiz. Onlar en güzelini hak ediyorlar. Yavrularımız hafızlık yapmayı tercih ettiler. Uzunca bir çabanın, gayretin, tatlı bir meşakkatin neticesinde inşallah sınava girecekler. Hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz heyecanlı, bizler burada onların sınav heyecanlarını birazcık olsun dindirerek maddi ve manevi anlamda destek sağlama gayreti içerisindeyiz. İçeride sınava girme sırasını bekleyen öğrencilerimiz var. Onlara, PDR uzmanlarımız ve manevi rehberlerimiz eşliğinde manevi destek sağlamaya çalışıyoruz. Velilerimiz dışarda çocuklarını beklerlerken daha sağlıklı ve huzurlu ortamlarda beklesinler arzusundayız. Onların herhangi bir ihtiyacı olduğunda çayını, suyunu, çorbasını elimizden geldiğince ikram etmeye çalışıyoruz. Velilerimizin evlatlarının hayırlı mürüvvetlerini görmelerini temenni ediyor ve dua ediyoruz. Bununla birlikte yavrularımızın da sınavda başarılı olmalarını niyaz ediyoruz.” 

Üç gün boyunca devam eden sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı kabul edilerek "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan