Akdeniz'de hayırseverlerin  katkılarıyla yapımı tamamlanan Akdeniz Kürkçü Mahallesi Merkez Camii için İlçe Müftülüğünce "Açılış Töreni" düzenlendi.

Açılış törenine İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, siyasiler ve İlçe protokolü ile hayırseverler, mahalle sakinleri ve din görevlileri katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim'de, 'Allah'ın mescitlerini Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar eder.' buyuruyor. Camimizin mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen, katkıda bulanan mahalle sakinlerimize, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ise “Camilerin Allah'ın evi olduğu düşüncesiyle vatandaşlarımız mabedlerimize kendi evlerinden daha fazla özen göstererek, güzel ve kalıcı bir eser imar ettiler. Şimdi sıra, hep birlikte imar ettiğimiz camilerimizi cemaatimizle mamur etmeye geldi. Camimizin yapımında büyük pay sahibi olan mahalle sakinlerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz da “Caminin temeli atıldığı günden ibadete açıldığı güne kadar desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Camimiz mahallemize, Akdeniz’imize hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı dua ile Kürkçü Mahallesi Merkez Camii ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan