Taıssır Mahamat Younous, hafız olmak amacıyla ülkesi Çad’dan Türkiye’ye gelerek Mersin Bozyazı İlçe Müftülüğüne bağlı Denizciler Kız Kur'an Kursu’na kayıt yaptırdı.

Younous’un hafızlık sevdasına, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitimlere ara verilmesi de engel olamadı.

Younous, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitimlere ara verilmesinin ardından hafızlığını "uzaktan eğitim" metoduyla tamamladı.

Ülkesinden geldiği ilk bir ayda hafızlık hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan Younous, sonrasında hafızlık eğitimine başladı.

Denizciler Kız Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimine devam eden Younous, Kovid-19 salgınına karşı yüz yüze eğitimlere ara verilmesinin ardından, ezberlerini Kur’an kursu hocalarına görüntülü arama yöntemiyle dinletti.

Çad uyruklu Taıssır Mahamat Younous’un hafızlık sevdasına dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, şunları kaydetti:

"Kursumuza kaydı yapılan öğrencimiz, kısa sürede uyum sağlamış, derslerine çalışarak hafızlığını tamamlamıştır. Bu sürede bütün ihtiyaçları, hayırseverler ve Müftülüğümüzce karşılanmıştır. Denizciler Kız Kur’an Kursumuz köklü bir eğitim kurumudur. Böyle bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktan da ayrıca mutluyuz. Öğrencimizi tebrik ediyorum. Ülkemize ve milletimize güvenerek onu buraya gönderen ailesine ve aracı olanlara çok teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan