Mersin il ve ilçe müftülülerince yürütülen dini, hayri, sosyal ve kültürel hizmetler düzenlenen istişare toplantılarıyla mahalle muhtarlarına tanıtılıyor.

Mersin İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde muhtarlarla bir araya gelen İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mahallinde yürütülen hizmetlerde din görevlisi ve muhtar işbirliğiyle hizmetlerin daha etkin yürütüleceğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Din görevlileri mahallesinde sadece namaz kıldıran değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve hayri hizmetleri yürüten insanlardır. Mahallesinde yetimlere, mazlumlara, mağdurlara, ihtiyaç sahiplerine, sokak çocuklarına ve madde bağımlılarına yönelik yürütülecek hizmetlerde devlet ve millet birlikteliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan muhtarlar ile istişarelerin halka götürülecek hizmetlerin isabeti, ihtiyaçların tespiti konusunda çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

İl Müftülüğü tarafından yapılan hizmetleri muhtarlarla paylaşan Müftü Dr. Kondi, Akdeniz ilçesinden sonra Yenişehir ilçesindeki muhtarlarla bir araya gelineceğini ve bu toplantıların düzenli olarak ilçe ilçe bütün mahalle muhtarları ile devam edeceğini belirtti.

Karşılıklı görüş alışverişi ile tamamlanan toplantıya İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kiremithane Mahallesi Muhtarı Ali Gülgen, Akdeniz İlçesinden 15 muhtar ile İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük ve Şube Müdürü Hasan Karaboğa katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan