Erdemli İlçe Müftülüğü, sayıları 21 olan 4-6 yaş Kur’an kursu sınıfını 40’a yükseltmek için çalışma başlattı.

Bu bağlamda son bir ay içerisinde toplam 5 farklı 4-6 yaş grubu Kur'an kursu açılarak hizmet vermeye başladı.

Hizmete giren 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret eden İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay şunları kaydetti:

“İslam’da çocuk eğitimi, diğer din ve inanışların aksine eşlerin birbirini seçmesi ile başlar. Peygamber Efendimizin ifadelerine göre gençlerin birbirini seçerken zenginlik, güzellik, şan, şöhret gibi maddi değerlere değil; güzel ahlak ve dindarlığı ön planda tutmaları gerekmektedir. Yine Allah Rasulü sahabelerini evliliğe yönlendirirken, bu evlilikten doğacak çocukların dini ve ahlaki davranışlarını etkileyecek olumsuz faktörlere karşı uyarmıştır. Çocuk dünyaya gelir gelmez eğitimi başlatmış, helal rızık üzerinde hassasiyetle durmuştur. Çocuklar konuşmaya başladığında ilk sözünün ‘Allah’ olmasına özen göstermiştir.

Peygamber Efendimiz çocuklarla olan iletişiminde onlara değer verdiğini hissettirmiş, çocuklara söz verildiğinde yerine getirilmesini emretmiştir. Onlara kesinlikle şiddet uygulamamıştır. Peygamber Mescidi’nde her yaştan çocuk rahatlıkla ibadet etmiş, okul öncesi eğitimlerini Mescid-i Nebevi’de almışlardır.

Avrupa ülkelerinde 4 -6 yaş eğitiminin kilise okullarında verildiği de bir vakıa olarak durmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatları olarak, ülkemizin en ücra köşelerine varıncaya kadar tüm camilerimizin merhamet kanatları altında 4-6 yaş Kur’an kursu olmasını önemsiyoruz. 4-6 yaş Kur’an kurslarıyla ana hedefimiz, çocuklarımıza dini ve milli duyguları ve değerler eğitimini doğru bir şekilde vermektir. Aynı zamanda ek öğretimlerle annelerin temel dini bilgiler eğitimini tamamlamayı hedeflemekteyiz.”

Editör: Mehmet Çalışkan