Kendisi küçük yüreği kocaman Muhammet Yusuf Taner, harçlığını savaş mağduru çocuklara bağışladı

Mersin'de yaşayan ilkokul birinci sınıf öğrencisi, harçlıkları ile biriktirdiği parayı savaş mağduru çocuklara bağışladı.

Akdeniz Zeki Sabah İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Muhammet Yusuf, harçlıkları ile kumbarasında biriktirdiği 170.50 lirayı, Suriye’deki savaş mağduru çocuklara bayram harçlığı olarak gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesine bağışladı.

Muhammet Yusuf, haberlerde çocukların hiçbir şeylerinin olmadığını gördüğünü, bu duruma çok üzüldüğünü ve kumbarasında biriktirdiği paranın bir kısmını Erdemli ilçesinde iş dönüşü elbisesi kirli olduğu için minibüsün koltuğuna oturtulmayan Suriyeli Muhammet H.’ye, geri kalan kısmını ise Suriye'deki savaş mağduru çocuklara bayram harçlığı olarak göndermek istediğini dile getirdi.

Konu ile ilgili Diyanet Habere açıklamalarda bulunan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi şunları söyledi:

“Kendisi küçük ama gönlü kocaman olan Muhammet Yusuf örnek bir davranış sergilemiştir. Biriktirdiği harçlığını Mersin Erdemli’de yaşayan Muhammet H. kardeşimize ve Suriye’deki savaş mağduru çocuklara bayram harçlığı olarak göndermesi gerçekten takdire şayan bir durumdur. Biz Muhammet Yusuf yavrumuzu Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesinin en küçük gönüllüsü ama en değerli çalışanı olarak görüyoruz. Bundan böyle Muhammet Yusuf gibi kendi küçük ama gönülleri büyük olan yavrularımızın hâkim kılınabilmesi ve iyiliğin yayılması için birlikte çalışacağız.”

Editör: Mehmet Çalışkan