İl ve ilçe müftüleri maaşlarını Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını dolayısıyla mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise Diyanet personeline; "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" diyerek çağrıda bulunduğu "Biz Bize Yeteriz Türkiyem - Milli Dayanışma Kampanyası"na bir destek de Mersin’den geldi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ile Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun, Anamur Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, Aydıncık Müftüsü Murat Selvi ve Gülnar İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, Nisan ayı maaşlarının tamamını salgın nedeniyle mağdur olan ailelere bağışladı. 

Kampanyaya verilen desteği ilçe müftüleriyle yaptığı video konferans toplantısında açıklayan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı; 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' Milli Dayanışma Kampanyası'na, şahsım ve dört ilçe müftüm Nisan ayı maaşlarımızın tamamını bağışlayarak katkıda bulunduk. Ayrıca diğer ilçe müftülerimiz ve din görevlilerimiz de değişik miktarlarda kampanyaya destek oldular. Bununla beraber Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında tüm din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimiz, görev yaptıkları mahalle ve köylerinde 65 yaş üstü büyüklerimize ve ihtiyaç sahiplerine hizmet götürmekteler. Başta örnek bir çalışma yürüten sağlıkçılarımız olmak üzere, yöneticilerimize, bu uğurda hizmet eden bütün meslek gruplarına, özellikle de vatandaşın doğumundan ölümüne kadar her daim yanında olan din gönüllüsü kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, işini kaybeden, yadıma muhtaç duruma düşen bütün kardeşlerimizin bir nebze de olsa ihtiyaçlarına, dertlerine derman olabilme imkânı olan herkes için bu kardeşlerimize yardımcı olmak, insani ve İslami bir görevdir. Gün elindekini kardeşinle paylaşarak yakınlaşma günüdür."

Editör: Mehmet Çalışkan