Gülnar İlçe Müftülüğü, şehitler için "Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı" düzenledi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Gülnarlı şehit Ertuğrul Ulupınar için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, yemek ikram edildi.

-  Sarıkamış şehitleri anıldı

Öte yandan Sarıkamış Harekatı'nın 107. yıl dönümü münasebetiyle Gülnar Müftülüğü Akdeniz Mahallesi Camii'nde "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı"  düzenledi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, "15 Ocak Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü, 1914 ve 1915 yıllarında Sarıkamış'ta şehadet şerbetini içerek şehadet mertebesine ermelerinin 107. yıl dönümünde, Gülnarlı şehidimiz Ertuğrul Ulupınar'ı unutmuyoruz, hayırla yad ediyoruz. Ruhu şad olsun." dedi.

İlçe Müftüsü Kaya, "Allah onlara öyle bir paye, makam, mertebe verdi ki Peygamberimizin müjdesiyle peygamberlikten sonra en yüce makam. Bizler de bu mertebeye ulaşmış olan binlerce şehidimizi anmak için her yıl onların şehitlik mertebesine ulaşmalarının seneidevriyelerinde onların ruhları için hatmi şerifler okuyarak, dualar yaparak bu tür programları icra ederek onları anıyoruz. Cenab-ı Hakk yapmış olduğumuz ibadetlerimizi, okuduğumuz hatmi şerifleri, dualarımızı kabul buyursun." ifadelerine yer vedi.

Program İlçe Vaizi Mahmut Kaplan'ın duası ile sona erdi.

Ayrıca "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları" kapsamında Akdeniz Mahallesi Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program şehitler için yapılan dualarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan