Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına din görevlileri ile aktif bir şekilde destek veren il ve ilçe müftülükleri, ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor.

Mersin İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri, din görevlilerinden oluşan çalışma grupları ile mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaparak yardım ulaştırıyor.

Bu kapsamda Mersin İl Müftülüğü, Toroslar ilçesinde evinin çatısında çökmelerin olan ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki bir vatandaşa yardım eli uzattı.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan Toroslar İlçe Müftülüğü din görevlileri, yaşlı adamı evinde ziyaret ederek durum tespitinde bulundu.

Hayırsever vatandaşların yapım masraflarını üstlenmesi üzerine Toroslar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Toroslar Şubesi iş birliğinde çatı onarıldı.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi,  İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük ve Toroslar İlçe Müftü Vekili Osman Hazır ile birlikte evi onarılan yaşlı vatandaşı ziyaret etti.

Yaşlı vatandaşla bir süre sohbet eden Müftü Kondi, bazı eşyaların yenilenmesi ve eksik olanların da temin edilmesi talimatını vererek bundan sonraki süreçte yaşlı vatandaşın ihtiyaçlarının Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubesince karşılanacağını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan