Erdemli’de lise düzeyinde eğitim gören gençlere yönelik “Gençlik Buluşması’’ düzenlendi.

Gençlik Buluşması'nın amacının; 'Gençliğin sorunları nelerdir?, Bu sorunlara çözüm yolları neler olabilir?' sorularınını gençlere sormak olduğunu belirten İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “İslam dini, gençlerle yükselmiştir. Milletimizin ve bu ümmetin yetiştirdiği gençlerle İslam dini, inşallah bundan sonra da yükselmeye devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülen projelerin yanı sıra bizlerde gençlerimize manevi değerler kazandırmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyoruz.’’ dedi.

Erenay, “İlçe müftülüğümüz ve gençlik koordinatörlüğümüzün düzenlemiş olduğu gençlik buluşmasının amacı, gençlerimizin sorunları nelerdir onları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm yolları neler olabilir diye geçlere sormaktır. Sorunların tespitinde doğru adımlar atıldığı takdirde doğru sonuçlara ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar ile İslam’ın yanlış tanıtılması ve İslam’ın DEAŞ, PKK gibi terör örgütleriyle birlikte anılmasını engellemek, bilgisizlik, yanlış ve yanlı bilgilendirme ile gençlerimize kurulan tuzakları bertaraf etmeye çalışmaktır. Özellikle günümüzde yaşanan bilgi kirliliği içerisinde gençlerimize bilgiyi, sahih ve doğru kaynaktan almalarını sağlamaktır. İnşallah, gençlerimizi bilinçlendirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu toplantılarımız, sizlerle olan istişarelerimiz belirli bir takvim içerinde devam edecek. Ben bu vesile ile Gençlik Buluşmamıza destek veren kurumalarımıza, okul müdürlerimize ve siz değerli gençlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında eğitim yardımlarına devam ettiğini ifade eden Müftü Erenay, “Bu yardımlara TDV Erdemli Şubesi olarak biz de Erdemli de üniversite öğrenimine devam eden 250 öğrencimize eğitim yardımında bulunarak katkı sağladık. Bu güzelliklerin yaşanmasının altında tüm Erdemli’lilerin bizlere ve kurumumuza vermiş olduğu destek var. Hemşerilerimizin bizlere vermiş oldukları maddi ve manevi destekleri devam ettiği sürece gençlerimize olan desteklerimiz artarak devam edecek.’’ dedi.

Okul müdürleri ve gençlerin konuşmaları sonrasında gençlik buluşması, İlçe Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Muhammet Devlet’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Erdemli Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'na İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Gençlik Koordinatörü Muhammet Devlet, TDV Erdemli Şubesi Mütevelli Heyeti, okul müdürleri, öğrenciler ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan