Erdemli İlçe Müftülüğüne bağlı 15 Temmuz Erkek Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 10 öğrenci için "Ödül Takdim Töreni" düzenlendi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “15 Temmuz Erkek Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayıp girdikleri sınavda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan bu 10 öğrencimizin sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Erdemli de şu anda 65 erkek 80 kız olmak üzere 145 öğrencimiz hafızlık eğitimlerine devam ediyor. İlçemiz, ismi ile de fiilleriyle de Erdemli bir ilçe olduğunu gösteriyor.” dedi.

Hafız ve hafız adaylarının aynı anda örgün eğitimlerine de devam ettiklerini ifade eden Müftü Dr. Erenay, “Bu da diğer eğitimler ile birlikte yüklerinin ağırlığını gösteriyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum, bize her zaman destek olan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, “Erdemlide bir güzelliği daha yine birlikte yaşıyoruz. 10 hafızımızın sevincini paylaşmak üzere buradayız. İlçemizde bir yılda 10 hafızın yetişmesi takdir edilecek bir durum. Gençlerimizi ve onların yetişmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hafızlık sevinci yaşayan öğrencilerden 13 yaşındaki Ahmet Enes Bulut, “Hem okulumda derslerime katıldım, hem de burada Hafızlık eğitimime devam ettim. Bu süreçte yoruldum, zorlandım ama iyi ki direnmişim şu an başarımın mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini konuştu.

Konuşmaların ardından Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından hafız olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan