Erdemli gençlerine rehberlik etmek amacıyla Kaymakamlık, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü el ele verdi; “Dinimi Öğreniyorum, Değerlerimle Hayat Buluyorum” sloganıyla proje hazırlandı.

Milli Eğitim, KYK ve Müftülüklere bağlı pansiyon ve öğrenci yurtlarındaki öğrencilere yönelik olan proje kapsamındaki ilk program, Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programda öğrencilere hitap eden Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay; “Siz değerli öğrencilerimize dini konular hakkında genel bilgiler verip, sonrasında zihinlerinizi meşgul eden sorularınızı cevaplamak suretiyle dini konulardaki sorularınızın doğru cevabını bularak, dini en doğru şekilde anlayıp, doğru bilgilere ulaşmanıza yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

Dr. Erenay şöyle devam etti:

“Başlatmış olduğumuz bu proje ile on beş günde bir yurtlarımızda kalan öğrenciler ile bir araya geleceğiz. Din görevlilerimiz ile birlikte öğrencilerimizin sorularına ve sorunlara imkânlar dâhilinde çözümler üretmeye çalışacağız. Öğrencilerimize maddi manevi her konuda destek vereceğiz. Proje sonunda ise toplantılarımıza katılım sağlayan gençlerimizle birlikte kültür turları düzenleyerek ülkemizin kültürel ve manevi mekânlarını ziyaret edeceğiz.”

Söz konusu proje ile İslam dini hakkında doğru bilgi sahibi olmayan ve art niyetli kişi, yapı ve grupların gençleri yanlış bilgilendirmelerinin önüne geçmek istediklerini belirten Erenay, desteklerinden dolayı Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Soru-cevap bölümünün ardından program öğrencilere yapılan çeşitli ikramlarla son buldu.

Programa Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Mustafa Tat, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan