Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayan din görevlileri, görev yaptıkları mahallelerde vatandaşlara rehberlik etmeye devam ediyorlar.

Gülnar İlçesi Kayrak Mahallesi Camii İmam Hatibi Hüseyin Sirali, eşi ile birlikte görev yaptığı mahalledeki kadınlara rehberlik ederek maske ihtiyacına destek oluyor.

Kendi imkânları ile temin ettiği dikiş makinesı ve malzemelerle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde mahalle okulunda dikiş salonu oluşturan Sirali, minareden yaptığı anonslarla mahalledeki kadınları da okulda devam eden maske üretimine destek olmaya davet ediyor.

Mahalledede oluşturduğu maske üretim atölyesinde eşiyle birlikte mahalle kadınlarına rehberlik eden din görevlisi Sirali, gönüllülerin desteğiyle üretilen maskeleri, İlçedeki sağlık çalışanları başta olmak üzere vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.

Mahalle kadınlarının büyük bir dayanışma içerisinde ilk etapta ürettiği bin 600 adet maske, İlçe Müftüsü Yusuf Kaya ve Hüseyin Sirali tarafından Gülnar Hastanesi Başhekimi Dr. Mücahit Aydın'a teslim edildi.

Koronavirüsle mücadelede anlamlı bir destek olduğunu belirterek din görevlisine ve İlçe Müftülüğüne teşekkür eden Başhekim Dr. Mücahid Aydın; "Bütün dünyayla birlikte Türkiye'nin de çok zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde, maske üreterek 'biz de buradayız' diyen Diyanet İşleri Başkanlığının fedakâr din görevlilerine, Gülnar İlçe  Müftülüğüne, vakitlerini ayırarak maske diken Kayrak Mahallesi kadınlarına bu özverili  davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan