Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi'nde ikamet eden ve aralarında 3 yıldır husumet bulunan Genç ve Özkan ailelerinin barışmaları dolayısıyla İlçe Müftülüğü koordinesinde yemekli bir toplantı düzenlendi.

Şeyh İzzettin Camii önünde düzenlenen barış yemeğine Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, kurum amirleri, din görevlileri, aile üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, ilahi dinlerin özünde sevgi, barış, kardeşlik ve sulh olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Hazreti Adem’in çocuklarıyla başlayan, şeytanın aldatmasıyla devam eden bu tür olaylar kıyamete kadar var olacaktır. Bir anlık gaflet ve şeytana uyma hayatımıza mal oluyor, aileler yuvalar yıkılıyor. Allah bize şeytanı düşman, Kur’an ve Peygamberi dost edinmeyi emrediyor. Ama bu din ümitsizlik dini değil, bu dinin özünde tövbe var, af var, bağışlama var, karşılıklı olarak sulh vardır. Sulhta hayır vardır. Bu din kötülüklerin iyilikle değiştirilmesini bize emreden bir dindir.  Kötülük ve yanlışlıkların giderilerek insanların mükemmelleşmesini emreden bir dindir. Halid Bin Velid’den İslam kahramanı çıkaran, Hz. Hamza’yı şehit eden Vahşi’yi bağışlayan bir dinin mensuplarıyız."

"Hz. Peygamber’in merhamet peygamberi olduğunu" vurgulayan Dr. Kondi, "Yeryüzünde iyilik, barış ve huzur hakim oluncaya kadar her Müslümanın üzerine düşen kardeşlik görevini yerine getirmesi gerekir. Bu vesile ile bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen din görevlilerimize, İlçe Müftümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan duanın ardından Genç ve Özkan aileleri, katılımcıların huzurunda helalleşerek kucaklaştılar.

Barış nedeniyle Genç ve Özkan aileleri tarafından kesilen kurbanlar katılımcılara ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan