Diyanet İşleri Başkanlığınca “Mevlid-i Nebi Haftası" kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’na Amasya’dan katılan üniversite öğrencileri için ödül töreni düzenlendi.

Programda gençlere hitap eden Amasya Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, üniversite okumanın yanında yabancı dil öğrenmenin de önemli olduğunu belirterek, “Öğrendiğiniz dil ve okumalarınızla üniversite okuyan diğer gençlerden farklı olmanız gerekir.”  değerlendirmesinde bulundu.

Müftü Keşvelioğlu konuşmasının devamında gençlere bazı tavsiyelerde bulunarak yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti.

Yarışma sonucunda Amasya birincisi olan kızlarda Asiye Öğünç erkelerde ise Bayram Gül Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirildi.

İlk 10’a giren öğrencilere ise Amasya İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Amasya İl Müftülüğü Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde, yarışmada dereceye giren üniversite öğrencileri için düzenlenen programa Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, il müftü yardımcıları, gençlik koordinatörleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan