Bozyazı İlçe Müftülüğünce Şehitler Camii açılışı için tören düzenlendi.

Törende vatandaşlara hitap eden İlçe Kaymakamı Hayati Taşdan: “Caminin yapımında büyük emeği olan başta dernek yöneticileri olmak üzere bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İsmi ile de ilçemize yakışan camimizin cemaatinin çok olmasını temenni ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu günlerin, ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Vatandaşların yoğun katılım sağladığı açılış töreninde konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan ise şöyle konuştu:

“Bozyazı’mız bir mabede daha kavuşuyor. Camiler ülkemizin kimliği, isminden de anlaşılacağı üzere bütün güzellikleri içinde toplayan mekânlardır. Camimiz klasik Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilen 1250 cemaat kapasitesine sahip olan, giriş katında gençlik merkezi, 4-6 yaş grubu çocuklar için eğitim alanı, vatandaşlarımızın sohbet edeceği şark köşesi ve yetişkin bayanlarımızın eğitim göreceği dersliklere sahip bulunmaktadır. Fedakâr insanlarımızın öncülüğünde siz Bozyazılı vatandaşlarımızın yardımları ile inşa edilen ismi güzel kendi güzel camimizin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Katkısı olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Şehitler Camii dualarla ibadete açıldı.

Programda, caminin yapımında emeği geçenler başta olmak üzere ahirete göç eden bütün müminlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okundu.

Şehitler Camii Açılış Töreni’ne Mersin İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Bozyazı Kaymakamı Kaymakamı Hayati Taşdan, İlçe Müftüsü Sebahattin Turan; Anamur, Aydıncık, Gülnar ve Mut İlçe Müftüleri, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan