Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfınca ülke genelinde sürdürülen; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti" yardım kampanyası kapsamında, il ve ilçe müftülükleri ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Akdeniz İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Akdeniz Şubesi ile birlikte mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapan vatandaşların borçlarını ödüyor.

İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Akdeniz İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Akdeniz Şubesi ile birlikte mahalle mahalle dolaşıp veresiye defterlerini satın alıyor.

İhtiyacı olan kişilerin mahalle bakkalındaki borçlarını ödeyerek bir Osmanlı geleneği olan "zimem defteri" geleneğinin yeniden yaşatılmaya başlandığını kaydeden Akdeniz İlçe Müftüsü ve TDV Akdeniz Şubesi Başkanı İbrahim Yavuz; "Osmanlı döneminden gelen 'zimem' geleneğinin en büyük özelliği, hayır yapan kişinin yardım ettiği insanları, yardım yapılan insanların da borcunu kapatanın kim olduğunu bilmemesidir. Bizler de din görevlilerimizle hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya devam ediyoruz." dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan