Akdeniz İlçe Müftülüğü rehberliğinde hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan Ahmet Yesevi 4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu için açılış programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Bugün açılan ve bugüne kadar açılmış olan 4-6 Yaş Kur’an kurslarımızda yavrularımıza milli ve manevi değerlerimizi, Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde öğretiyoruz. Bunu da alanında uzman pedagojik formasyonu olan üniversite mezunu hocalarımızla yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. 4-6 yaş kurslarımızda yavrularımızı eğlendirerek eğitiyoruz. Onlara sevgiyi, bir arada kardeşçe yaşamayı, ana babalarına ve büyüklerine saygılı olmayı ve sevmeyi öğretiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak evlatlarımızın kurumsal anlamda en güvenilir ellerde ve hak ettikleri nezih mekânlarda eğitim almalarının gayreti içerisindeyiz. İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri olarak amacımız tüm ilçelerimizde yılsonuna kadar 3’er 4-6 Yaş Kur’an Kursunu hizmete açmak olacaktır.” dedi.

“Hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.” Hadis-i Şerifini hatırlatan Müftü Kondi, “Her anne baba çocuğunun geleceğini garanti altına almak için gayret sarf eder. Hatta kendinden sonra çocuklarının hayat şartlarını iyileştirme ve garanti altına almak ister. Aynı hassasiyeti çocuklarımızın ahlaki sermayeleri için göstermeliyiz. Bu düsturla hareket ederek yavrularınızı doğru bilginin doğru kaynaktan öğretildiği kurslarımıza yolladığınız için teşekkür ediyorum. Burada eğitim gören minik yavrularımıza ve yetişkin kardeşlerimize başarılar diliyorum. Kurslarımızın eğitim ve öğretime hazırlanmasında maddi anlamda destek veren ailemize, kursumuzun hizmete açılmasına, hazırlanmasına katkı sunan din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ise “Millet olarak inançlarımıza, gelenek ve göreneklerimize bağlıyız; bununla da iftihar ediyoruz. Doğru bilgiyi doğru kaynaklardan öğreten İl Müftülüğümüze, İlçe Müftülüğümüze ve kursumuzun açılmasında maddi desteklerini esirgemeyen ailemize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, “Mahallemizde ihtiyaç olan 4- 6 yaş Kur’an kursumuzun ve annelerimizin Allah kelamı Kur’an-ı Kerimi öğrenmeleri için hizmete açılması anlamında yardımlarını esirgemeyen hayırsever ailemize teşekkür ediyorum. Bu kursumuz bu bölgedeki eksikliğimizi giderdi. Burada eğitim gören minik yavrularımıza ve büyüklerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Ahmet Yesevi 4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursunun yapımına büyük katkı sağlayan Mehmet Münir Salt’a Kaymakam Pamuk tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan