Erdemli İlçe Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev yapan öğreticilere yönelik "4-6 Yaş Çocuklarında Öğrenme ve Oyun Teknikleri" konulu seminer düzenledi.

İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezinde 10 hafta boyunca devam eden seminerlere katılan 47 Kur'an kursu öğreticisi, düzenlenen törende "Sertifika" aldı.

Belge töreninde konuşan Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay; "On dört asırlık İslam medeniyeti bizlere, din eğitiminin küçük yaşlardan itibaren gerekliliği hususunda pek çok örnekler sunmaktadır. Kur’an-ı Kerim, çocukların henüz zihnî gelişim aşamasında, davranışlarının olgunlaşması ve hayat felsefesinin oluşabilmesi için eğitime tabi tutulması gerektiğini ifade etmektedir." dedi.

"Dünyamızın yaşadığı değişim, değerler eğitimiyle ilgili çalışmaları bir zorunluluk haline getirdi." ifadesini kullanan Müftü Erenay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dini ve ahlaki eğitimin 4-6 yaş grubu çocukların şahsiyet oluşumunda ve sosyo-kültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde ahlak ve inanç eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir. Dolayısıyla çocukların ihtiyacı olan dini eğitimin, hedef kitlenin temel özellikleri göz önünde bulundurularak pedagojik ilkeler çerçevesinde verilmesi gerekmektedir. Biz de bu doğrultuda 4-6 yaş kurslarımızda çocuklarımıza daha kaliteli ve verimli bilgiler verebilme adına, 4-6 yaş kurslarımızda ve Kur’an kurslarımızda görev yapan öğreticilerimize yönelik '4-6 Yaş Çocuklarında Öğrenme ve Oyun Teknikleri' seminerleri vererek öğreticilerimizin sertifika almasını istedik."

Sonrasında İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay tarafından seminerlere katılan Kur’an kursu öğreticilerine sertifikaları takdim edildi.

Seminerde; "Çocuğun Oyununu Etkileyen Faktörler", "Oyun Tercihini Etkileyen Faktörler", "Yaşlara Göre Oyuncak Tercihleri", "Gelişim Alanlarına Göre Oyuncakların Sınıflandırılması", "Oyuncak Seçimi ve Çeşitleri", "Çocuk Merkezli Oyun Terapisi", "Oyun Terapisinde Çocuklar Ne Öğrenirler?", "Oyun Terapistinin İlk Baştaki Hedefleri" ve "Oyun Terapisinde Grup Çalışması" gibi konular üzerinde duruldu.

Editör: Mehmet Çalışkan