Mersin İl Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinin katılımıyla yıl sonu programı düzenledi.

Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Eğitim, hayatımızda en önemli olgulardan birisidir. Diğer birçok hizmet alanını yakından ilgilendiren, etkileyen bir hizmet alanıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı da kendi hizmet alanında illerde müftülüklerimiz aracılığıyla her kademede eğitimler verme gayreti içerisinde. Bugün bunun bir örneğini görüyoruz. Başta İl Müftümüz olmak üzere bu eğitimlerde görev alan bütün öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Onlara destek olan kıymetli velilerine hassaten teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise “Kurslarımızda çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımıza sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, anaya babaya hürmeti, vatanına, bayrağına, ezanına saygıyı kazandırmak istiyoruz. Bu açıdan doğru adrestesiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı hem kanuni hem anayasal bir kurumdur ve amacı da hiçbir ayrım yapmadan, insanlara doğru bilgiyi doğru kaynaktan aktarmaktır. Yavrularımızı kurslarımıza gönderen anne ve babalara, onları eğiten hocalarına ve özellikle dini ve hayri hizmetlerde her daim yanımızda olan vatandaşlarımıza, başta sayın Valimiz olmak üzere kaymakamlarımıza ve kurum amirlerine, teşrif eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Programa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kurum amirleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program minik öğrencilerin gösterilerinin ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan