Ecdadımızın düzenlediği “Amin Alayları”ndan ilham alınan Yaz Kur'an Kursu Yürüyüşü'ne Ömerli ilçe merkezinde camilere gelen yaklaşık 250 çocuk, yaz Kur'an kursu öğreticileri, yaz Kur'an kursunda görevli imam hatipler ve müezzin kayyımlar, vaiz ve ilçe müftüsü Muhammet Likoğlu da katıldı. 

Ömerli Ulu Camiinde bir araya gelen çocuklara müftü Likoğlu yaz Kura'an kursu ile ilgili kısa bir konuşma yaparak "Amin Alayı" programının içeriğini anlattı. Din görevlilerinin sıraya soktuğu çocuklar, tekbir nidaları ile Ömerli Ulu Camiinden Ömerli Kaymakamlığına kadar yürüdü. 

Esnafın ve yerli halkın memnuniyetle karşıladığı  yürüyüş emniyet ekiplerinin sağladığı yol güvenliği ve din görevlilerinin üstün gayreti sayesinde sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Aynı güzergahı takip ederek Ömerli Ulu Camiine dönen çocuklara ev yapımı limonata ikram edildi.

Amin Alayları nedir?

Osmanlı döneminde çocuklar olgunlaşma durumlarına göre, 4 ila 7 yaş arasında "Sıbyan Mektebi"nde ilk eğitimlerine başlardı. Bu okulların çoğu, camilere bitişik olarak inşa edilirdi. Bu mekteplerde eğitime başlayan çocuklar ilk günlerinde yaşadıkları semtin çarşısında yürütülür, semt halkı çocuklara harçlık verirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan