Mardin İl Müftülüğü, din görevlilerinin etkin bir hitabete sahip olması ve güçlü bir iletişim kurabilmesi, diksiyon, beden dili ve güzel konuşma becerilerini geliştirmesi amacıyla "Din Hizmetlerinde Etkili Sunum" isimli proje hazırladı.

Dicle Kalkınma Ajansı’nda kabul edilerek finansal destek alan proje kapsamında Artuklu ve Kızıltepe ilçe müftülükleri din görevlilerine yönelik 10 günlük eğitim semineri düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yaman tarafından verilecek seminerin açılışında konuşan Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Değişen dünyada bu çağın gençleri ve teknoloji devrinin çocukları başta olmak üzere yeni nesillere yaklaşım ve yüce dinimizi anlatma konusunda daha vizyoner bakış açısıyla yeni usul ve metodlarla bir gelecek perspektifi hazırlamaya mecburuz." dedi. 

Kendilerini geliştirme ve daha etkin din hizmet sunma adına istekli 165 personelin katıldığı seminer sonunda kursiyerler kendi adlarına düzenlenmiş sertifikalarına sahip olacak.

Editör: Mehmet Çalışkan