Midyat'ta Hacı Mahmut Ak tarafından yaklaşık bir asır önce inşa edilen tarihi Konak, oğlu M. Ata Ak tarafından 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Midyat Şubesine bağışlandı.

Ailenin damadı olan emekli Albay Hacı Abdurrahman Tural ve oğulları tarafından Kur'an kursu olmak üzere yenileme çalışmaları yapılan tarihi konak hizmete açıldı.

Midyat İlçe Müftülüğü ve TDV Midyat Şubesi rehberliğinde yaklaşık 2 yılda tamamlanan Hacı Mehmet Ak ve Hacı Edibe Ak Kur'an Kursu açılışı için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla tören düzenlendi.

Açılışta kursa dair bilgiler veren İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Yatılı Hafızlık Kur'an Kursumuz 55 yatılı ve 100-150 gündüzlü talebeye hizmet edecek kapasitede. Bin 120 metrekare alan içerisinde 1 mutfak ve 1 yemekhane, 4 derslik, 4 mağara mescit, 2 idari ofis, 8 yatakhane, çamaşır odası, abdesthane ve banyolar bulunuyor. Bizlere ve kadim ilçemize bu eseri kazandıran banilerine müteşekkiriz. Rabbim kendilerine ecir olarak yazsın inşallah." ifadelerini kullandı.

Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz ise "Hayır sahiplerine teşekkür eder, hayırlı uzun ömürler dileriz." dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Çelik'in yaptığı dua ile Hacı Mehmet Ak ve Hacı Edibe Ak Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un yanı sıra Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, mülki ve idari amirler ile hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan