Mardin İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Şakir Nuhoğlu Camiinde Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin ve velilerinin katılımı ile program düzenlendi. 

Program, öğrencilerin okuduğu, Salalar ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başladı. 

Programda katılımcılara izlettirilen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz videosu duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

İl Müftüsü İsmail Çiçek, “Bizleri salâ ile dirilten şehadetle doğrultan” Allah’a hamdediyor, bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar milletimizi millet yapan değerler uğruna can veren “Müminlerin en kıymetli seccadesi vatan toprağını bize armağan eden” özellikle 15 Temmuz gecesinde canlarını tanklara siper eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan kardeşlerimize Rahman’dan şifa diliyor, Şehitlerimizin Çanakkale, Sakarya, Malazgirt, Bedir, Uhud ve Hendek şehitleriyle buluşmaları niyazında bulunuyoruz." dedi.

Müftü Çiçek, konuşmasına "Vatan sevgisinin imandan olduğunu, Vatan uğruna canını feda edenlerin Allah katında değerli, Vatanına ihanet edenlerin halk ve hak nezdinde değersiz olduğunu ekleyerek devam etti. Yalancılık ve kandırmanın doğru olmadığını, insanları din ile aldatanlar olduğu gibi asker olmadığı halde askeri elbisesi ile insanları kandıranların da bulunduğunu, Allah’ın ve Vatandaşların yardımıyla yanlış yapanların cezalarını gördüklerini ifade etti. 

İl Müftüsü Çiçek, bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhları için çocuklardan günahsız ağızlarıyla bir Fatiha okumaları isteğinde bulundu.

Programda konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman da "Kahraman milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini can siperane mücadelesiyle püskürtmeyi başarmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün hepimize kutlu olmasını diliyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan