Mardin İl Müftülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle düzenlenen “2018 Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Program, Artuklu Merkez Şakir Nuhoğlu Camii İmam Hatiplerinden Ali Fuat Erdem’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Açış Konuşmasını yapan İl Müftüsü İsmail Çiçek, “Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile “Dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl da Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenlemektedir” dedi.

Kurbanın toplumsal hayata katkısının ve dinen büyük bir görev olduğunu vurgulayan Çiçek; “Hz. Peygamberin yanında 10 yıldan fazla kalmış olan Abdullah b. Ömer’in, Ben size Kurban Farzdır veya sünnettir demiyorum, Hz. Peygamberin her yıl Kurban kestiğini söylüyorum, demiş olmasının Kurbanın dindeki yerinin önemini ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı yaptığı konuşmada: “İslam dininde yapılan ibadetler bir yandan kişiyi Allah’a yaklaştırırken diğer yandan pek çok güzelliği de barındırmaktadır. Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ce dayanışma ruhunu canlı tuttuğu bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır” dedi.

Dağlı konuşmasına şöyle devam etti; “Mesele Kurban eti değil ki, verirken karşındakine; “Seni Unutmadım, sen benim için önemlisin, açsan, tok olamam demek… Kurban etleşmek değil ki; Kurban dertleşmek… Derdi olan insana derdin derdimdir demektir. Kurban kurbiyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin duaların birleşmesi milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır. Bu yüzden bağışlanan her kurban emanettir” dedi.

Daha sonra söz alan: Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Uzmanı Ali Güner: “Türkiye Diyanet Vakfı tecrübeli, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi Vekâletle Kurban Kesimi konusunda da örnek teşkil ediyor. Vekâleti alınan kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetlerini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri, Afganistan, Pakistan, Filistin, Gazze, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır” diyerek sunumunu bitirdi.

Program fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan