Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu Mevlid-i Nebi Haftası programları için geldiği Mardin’de Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Abdulkadir-Menci Duyan Yatılı Kız Kur’an Kursu, Kabala mahallesi Hacı İsmail Kaya Yatılı Erkek Kur’an Kurslarını ziyaret ettikten sonra, Midyat Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde düzenlenen Mevlid programına katıldı.

Prof. Dr. Muslu, “Mevlid-i Nebi bizlere Peygamber (s.a.s.) Efendimizi her şeyden daha çok sevmemiz gerektiğini hatırlatıyor.  Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir. Bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir limandır. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden başlangıç noktasıdır.” dedi.

Aileyi Allah’ın, insanlığın devamına vesile kıldığı bir müessese olarak niteleyen Muslu, “aile, ilk insan Hz. Adem (s.a.s.) ile başlamış ve Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatında en kamil mertebeye ulaşmıştır. Resulullah ümmetinin çoğalmasını arzulayarak onları şu ifadeleriyle evliliğe teşvik etmiştir: “Nikâh benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim. Kimin imkânı varsa evlensin. İmkân bulamayan da oruca devam etsin, çünkü oruç onun için bir kalkandır.” Hadis-i Şerifini okudu.

İslâm’ın öğretilip yaşatıldığı en ideal mekânların sıcak aile yuvaları olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Muslu, “Eğitimin, öğretimin, terbiyenin en iyisi yine ailede verilir. Allah korkusu, Allah muhabbeti, Resülullah sevgisi körpecik dimağlara en tatlı bir şekilde bu yuvalarda aşılanır. Din, dil, kültür, tefekkür, anlayış bu müessese vasıtasıyla yeni nesillere nakledilir. Milletler buradan büyür ve buradan çürüyerek mahvolur gider.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü İsmail Çiçek ise programın ardından bir teşekkür konuşması yaparak “Yoğun programlarına rağmen ilimizi teşrif ederek bize istişare etme fırsatı tanıyan Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada’ya şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.

Başkan Yardımcısı Muslu, programın ardından Midyat İlçe Müftülüğü toplantı salonunda Kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Editör: Mehmet Çalışkan