Mardin İl Müftü V. Şadiye Yılmaz başkanlığında, İl Vaizleri Deniz Seçilmiş ve Ahmet Dede jüri üyeliğinde, İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ve 15 Kur'an kursu öğrencisinin katılım sağladığı final yarışması, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Daha önce merkez ve ilçelerde yapılan yarışmada birinci olan çocuklar, bu kez merkez ve ilçeleri temsilen katıldı. Öğrenciler, kurs hocaları ve aileleriyle birlikte yarışmanın yapıldığı yere büyük bir heyecanla geldi.
Yarışma öncesi öğrencilere, yarışmanın kuralları hakkında bilgi veren İl Müftü V. Şadiye Yılmaz, 15 Kur’an kursu öğrencisinin katıldığını, daha önce yapılan elemelerin ardından bugün final yapılacağını belirterek: “Kur’an-ı Kerimden ezber ve hocalarınızın anlattıkları dini bilgilerden sizlere sorulacak, katılan öğrencilere başarılar dilerim, heyecanınızı bastırarak soruları cevaplayın şimdiden hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Yarışmada birinciliği Kız öğrencilerde, Derik ilçesi Aliybey Mh. Kurudere Kur’an Kursu öğrencisi Semanur Çelik, ikinciliği Midyat ilçesinden Hacı İsa Arslan Kur’an Kursu öğrencisi Elif Arslan, üçüncülüğü de Dargeçit ilçesinden Seyyid Bilal Camii Kız Kur’an Kursu öğrencisi Merve Vural elde etti. 
Erkek öğrencilerden; birinciliği Midyat ilçesinden Söğütlü Mahallesi Ulu Camii öğrencisi Ahmet Kartal, ikinciliği Yeşilli ilçesinden Karşıyaka Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed Demir, üçüncülüğü de Dargeçit ilçesinden Suffe Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Süleyman Sezgin elde etti.
Birincilere 200 TL ve Kur’an-ı Kerim ile Dinim İslam Kitabı, ikincilere 150 TL ve Kur’an-ı Kerim ile Dinim İslam Kitabı ve üçüncülere ise 100 TL ve Kur’an-ı Kerim ile Dinim İslam Kitabı ödül olarak verildi. 
Diğer katılan tüm yarışmacılara da birer Kur’an-ı Kerim ve Dinim İslam Kitabı hediye edildi.
İl Müftü V. Yılmaz, yarışmanın sonunda şöyle konuştu: “Bu güzide çocukları yetiştiren ebeveynlerine, okutan hocalarına ve komisyonda yer alan diğer jüri üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan