Hac ibadetini yerine getirmek üzere Mardin’den yola çıkan hacı adayları, Mardin Havaliman’ından telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adayları için düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, , Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, müftülük personeli, din görevlileri, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Müftü Çelik, "İki yıl aradan sonra yollar açıldı. Yıllarca hayalini kurduğunuz özlemiyle yanıp tutuştuğunuz Kabe'ye Beytullah’a gidiyorsunuz. Geçtiğiniz yollara bizden selam götürün. Sizler bizim şehrin seçilmiş elçilerisiniz. Rahmanın misafirleri olma hakkını elde ettiniz. Yıllar boyunca değişik yolculuklara çıktınız. Ama bu yolculuk arzın merkezine, Rabbimiz’in huzuruna, duaların kabul edildiği Arafat’a, yenilenmek ve kendinizi dönüştürmek için kefen niyetine ihram bezini giyip ‘Lebbeyk’ diyeceğiniz yeniden dirilişin provasında gidiyorsunuz. Ben geldim Allah'ım diyeceğiniz bir yolculuktur. Günah yüküyle geldim. Vatanımı, çocuklarımı dünyalıkları terk ettim, kendimi affettirmeye geldim diyeceksiniz." dedi.

Çelik, “Hz. İbrahim ile tanışmaya, Hz. Muhammed Mustafa ile buluşmaya gidiyorsunuz. Peygamberin ayak izlerinin bulunduğu kutlu diyara varacaksınız. Vatanımız, memleketimiz ve İslam alemi için dualar edin. Orada vakitlerinizi tavafla, namazla dua ve niyazla geçirin bizlere de dua edin. Medine’ye Kutlu Nebi’ye selam götürün." diye konuştu.

Müftü Çelik tarafından yapılan duanın ardından hacı adayları kafile başkanı Nusaybin İlçe Müftüsü Üsame Anlağan rehberliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan