Mardin İl Müftülüğü bünyesinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşların yardımına koşuyor.

İl genelinde sürdürülen çalışmalara dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Çiçek, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs tehdidi karşısında ülke genelinde alınan tedbirlerin Mardin'de titizlikle uygulandığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi ve İl Müftülüğü iş birliğinde 65 yaş ve üstü vatandaşlarla ihtiyaç sahibi tüm ailelere yardımda bulunduklarını dile getiren Çiçek, vatandaşlara sadece gıda yardımı değil aynı zamanda manevi destek hizmeti de sunduklarını aktardı.

Müftü Çiçek, kentte görevli tüm imam, müezzin ve Kur'an kursu öğreticilerinin çevrelerinde ve mahallelerinde yardıma ihtiyacı olan olan vatandaşlara yardımda bulunduklarını ifade ederek, 190 nolu telefon hattından vatandaşların sorularına yanıt verildiğini kaydetti.

Koronavirüs salgınından önce her hafta öğrencilerle düzenli seminer ve kitap okuma etkinliği düzenlediklerini belirten Çiçek, uzaktan eğitim şeklinde öğrencilere yönelik seminerlerin sürdüğünü, hafızlık öğrencilerinin uzaktan eğitim medotu ile derslerinin alınmaya devam ettiğini bildirdi.

İl Müftüsü Çiçek, yurt dışından eğitim amacıyla Mardin'e gelen ama virüsten dolayı ülkelerine dönemeyen öğrencilere de gıda ve maddi destek sağladıklarını dile getirerek, din görevlilerinin bu süreçte sahada aktif bir şekilde yer aldığına dikkati çekti.

- Topluma psikolojik destek sunan gönül doktorları imam kardeşlerime teşekkür ediyorum

Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün kulağı ezanda olan ümmete sesini duyuran, vefat eden kardeşini mezara taşıyan, dokunamadığı cemaatine Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vefakârlığıyla dokunan, yanına varamadığı öğrencisine dijital ortamdan ulaşan, telefonunun başında fetva veren, ümmete psikolojik destek sunan gönül doktorları imam kardeşlerime sonsuz şükranlarımı arz ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan