Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ve İl Müftüsü İsmail Çiçek’in açış konuşmasıyla devam etti.

İl Müftüsü Çiçek: “Din görevlisinin asli ödevi hayra çağıran bir topluluk olan, milletin kalbini inşaya çalışırken kendi gönlünü ihmâl etmeyen, Kitâbullah’a vâkıf, sünneti Nebî’ye hâkim, üslûbu nazik, yüzü güleç, gönülden konuşan, davasını temsil eden, duyduğu bebek sesinde yeni cemaat geldi sevincini yaşayan, kulağına ezandan sonra camiye beklediğini fısıldayan, camisini yalnızca mescit görmeyen mihrabını fakülteye dönüştüren, tilâveti ve talimi güzel, yükü ağır, yolu uzun, yerdekiler kovduğunda göklere açılan duası olan, yaptığını Hakk'ın rızası uğruna yapan tüm hocalarımın Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı gönülden tebrik ederim.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferans verdi. 

Dr. Mustafa Acar, konuşmasına Ali Ulvi Kurucu’nun amcası Hacı Veysizade Mustafa Efendi'nin nasihatiyle başladı: “Oğlum hülasa olarak kendine yapacağın telkin şu olacak: İnsan olamadım. Her şey kolay oluyor da, insan olmak zor oluyor…
Ahlak, fazilet, sabır, metanet, feragat, aşk… Bunların hayvani vasıflara galip gelmesi lazımdır. Devamlı olarak kendi kendini tenkit edecek, kontrol edeceksin. Başkalarından önce sen kendi yaptıklarını, kendi yaşını tenkit edeceksin…

Kendine, devamlı surette: İnsan olamadım, insan olamadım, insan olamadım… Her şey olunurmuş da insan olunamazmış, diyeceksin. Evladım mühim olan, okunan kitapları bir hayat haline getirmektir… İrfandan, ilimden, zikirden, fikirden maksat, ruhun nefs-i emmareye hâkim olmasıdır. İnsanın, nefsin elinden kurtulup, ruhun emrine girmesidir.” Daha sonra Dr. Mustafa Acar sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçek amirler Peygamberlerin varisidirler, o büyük insanlar Peygamberlerin vekili halifesidirler. Onların öyle yaşamaları, öyle hizmet ve vazife yapmaları beklenir, çünkü peşinden gittikleri nurdan şahsiyet âlemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’dır.

Hakikaten kendilerinde halka faydalı olma haslet ve imkânı bulunan kimseler hizmetlerinin devamlı olabilmesi için çalışma ve fedakârlıklarını da bizzat tanzim etmeli, kendilerini halkın sevkine ve insafına terk etmemelidirler.”

Dr. Mustafa Acar: “Yâr için ağyara minnet ettiğim ayb eyleme, Bağban bir gül için bin hâre hizmetkâr olur” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü İsmail Çiçek, konuşmacı Dr. Mustafa Acar’a plaket takdim etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, İl Müftüsü İsmail Çiçek, İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ve ilçe müftüleri tarafından başarılı din görevlilerine “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan