Mardin Müftülüğünce “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında düzenlenen “Aile Okulu Semineri” Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak” konulu bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Kur’an ve sünnetten verdiği örneklerle ailenin önemine vurgu yaptı.

Dr. İşliyen şunları kaydetti:

“İslam dini aileye büyük önem vermiştir. Çünkü aile hem kişinin huzur bulduğu bir ortam hem neslin devamı için bir vesile hem de kişiyi günah sayılan çeşitli kötülüklerden koruyan bir kurumdur. Kur'an-ı Kerim'de, ‘İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda sevgi ve rahmet var etmesi Allah'ın varlığının delillerindendir. Bunda düşünen insanlar için ibretler vardır.’ buyurulmuştur.”

Dr. Burhan İşliyen’in konuşmasının ardından program; “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları”, “Aile ve Medya Okuryazarlığı”, “Ailede Mahremiyet Bilinci”, “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim”, “Aile İçi İletişim” ve “Çocukluk Döneminde Din ve Değerler Eğitimi” başlıklı sunumlarla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan