Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı tarihi Latifiye (Abdullatif) Camii Din görevlileri Ömer Kaynak ve Enes Gümüşçü tarafından "Cami, Çocuk ve Ağaç Projesi” hazırlandı.

Camileri yeşillendirmek ve çocukların camiyle olan bağını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, Latifiye (Abdullatif) Camii’nin kurak bahçesini çeşitli ağaç ve meyve fidanlarıyla yeşillendirdi.

Din görevlisi Ömer Kaynak, "Peygamber Efendimizin (s.a.v) 'Biraz sonra kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.' Hadis-i Şerifini şiar edinerek çocuklara camiyi sevdirmek, dini ve ahlaki değerleri aşılamak için bu projeyi hazırladık. Hamdolsun proje mahalledeki bütün çocukların ilgisini çekti ve camide buluştular. Her çocukla bir ağaç dikerek günlük sulaması ve bakımı sebebiyle devamlı camiye gelmelerini sağladık. Bunun yanında bahçenin bir bölümünde bostan oluşturarak yine çocuklarla burada yetiştirdiğimiz sebzeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve cami cemaatimize ikram ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Din görevlilerini tebrik eden Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık ise "Mardin'de örnek olacak 'Cami, Çocuk ve Ağaç Projesi'nde emeği geçen din görevlilerimizi tebrik ve takdir ediyor, bu güzel ve duyarlı davranışlarının devamını diliyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan