Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde sürdürülen "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" meyvelerini vermeye devam ediyor.

Adı geçen proje kapsamında son hafızlık haberi Mardin'den geldi.

Mardin Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Semanur Kaynak (13), örgün eğitimle birlikte İl Müftülüğüne bağlı Abdulkadir-i Menci Duyan Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda sürdürdüğü hafızlık eğitimini 13 ayda tamamlayarak mezun oldu.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kaynak'ın hafızlık hocası Kur'an Kursu Öğreticisi Zübeyde Bekin, "Semanur hafızlığını kısa sürede tamamlamak için akşamları bile sonraki gün ezberleyeceği sayfalara çalışıyordu. 13 ay gibi kısa bir zamanda hafızlığını tamamladı. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) 'Kalbinde Kur'an'dan bir şey bulunmayan kimse harap olmuş bir ev gibidir.' hadisi, öğrencimizin yaptığı işin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu bizlere göstermektedir. Bugün yaşadığımız mutluluğun paydaşları olan öğrencimizin annesine, babasına ve hocalarına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan