Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)) Genç Gönüllüleri, çevrimiçi “Kudüs” programı düzenledi.

Tevhid Cami Müezzin Kayyımı Abdullah Said Güneş, moderatörlüğündeki programın konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Kudüs Rehberi ve Kadıköy İlçe Vaizi Ahmet Yılmaz oldu.

İl Müftülüğü sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan program, TDV genç gönüllüsü Furkan Çakar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve TDV genç gönüllüsü Fatih Buhari Kösece tarafından söylenen "Ey Kudüs" ezgisi ile başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Kudüs” isimli sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Kudüs Rehberi ve Kadıköy İlçe Vaizi Ahmet Yılmaz, “ Kudüs, Hz. Davud'un temeli, Hz. Süleyman'ın Beytül Makdisi, Hz. Zekeriyya'nın mihrabı, Hz. Yahya'nın Müjdesi, Hz. Meryem’in Hücresi, Hz İsa'nın Beşiği Sevgili Peygamber Efendimizin Miracı, Hz Ömer'in Fethi, Selahaddin Eyyubi'nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman'ı imarı, Abdulhamid Han'ın davası, doğunun nazlı gelini, ihanet ve ihanetlerin acı kurbanı Kudüs-ü Şerifimizdir. Kudüs-ü Şerifimiz ile ilgili ne kadar söz söylenirse azdır. Kudüs taşların konuştuğu bir şehirdir. İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü haremi şerifimizdir." dedi.

- Hedef, işgalci İsrail'in korunmasıdır

Kudüs bilincinin önemini vurgulayan Yılmaz, "Kudüs İstanbul’un kardeş şehridir. Kudüs huzursuzsa sen İstanbul'da Sakarya'da Manisa'da mutlu olamazsın. Çünkü Kudüs senin bir parçandır. Ruhu olan şehirlerdir bunlar ruhu enkaz olanlar bunu anlayamazlar. Gençler bilsinler ki Kudüs’teki vatandaşlar kendi evlerinde esir. Kimlik kartı yok, geçici Ürdün pasaportu ile duruyor. Batı Şeria’daki her yere binalar dikerek Filistinlileri oradan tecrit etmek için Lübnan'a, Suriye’ye, Ürdün'e doğru sürgün yapıyorlar. Batının siyaseti İsrail'in korunması üzerine kurulmuştur. Hedef hep işgalci İsrail'in korunmasıdır. Kudüs'e giden kardeşlerimiz görecekler ki İsrail, Müslümanların gönül coğrafyasına saplanmış bir hançerdir. Dolayısıyla biz Müslümanlar olarak bütün bunları iyi bilmek durumundayız. Kudüs bizim namusumuzdur, sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız." ifadelerini kaydetti.

Manisa da mutlu olmanın yolunun Kudüs ten geçtiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini Şeyh Ahmet Yasir'in sözleri ile şöyle tamamladı: 

"Ya Rabbi!  Bu ümmetin sessizliğini sana şikâyet ediyorum." 

Program, Filistin'de yaşanan işgalci İsrail terörünün son bulması için yapılan dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan