Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya ziyaret gerçekleştirecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Manisa programına dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Manisa'mız Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın ziyaretine hazırlanıyor. Ali Erbaş Hocamız bir dizi etkinliğe katılmak üzere Manisa'mıza ziyarette bulunacak." dedi.

Başkan Erbaş'ın 3 günlük program kapsamında Manisa'da hafızlık icazet merasimi, aşevi açılışı, personel buluşması ve Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı'na katılacağını belirten İl Müftüsü Soykök, "24 Haziran Cuma günü Şehzadeler Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi iş birliğiyle hizmet verecek olan aşevinin açılışını muhterem Diyanet İşleri Başkanımız ve sayın Valimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Müftü Soykök, şu bilgileri paylaştı:

"25 Haziran Cumartesi günü çok güzel bir heyecana ev sahipliği yapacağız. Manisa hafızlar diyarıdır. Diyanet İşleri Başkanımızın iştirakleriyle Karaköy Kur'an Kursu'muzdan mezun olan 55 kız ve erkek hafız kardeşimizin hafızlık icazet merasimlerini gerçekleştireceğiz. İcazet merasimleri kültürümüzde ayrı bir yeri olan törenlerdir. Kız hafızlarımız için ise Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla Yeni Karaköy Camii'nde program düzenleyeceğiz. Aynı gün Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan Meydan Camii'nde 44 erkek hafızımızın icazet merasimini gerçekleştireceğiz. Bu programlarımıza bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanımızın katılımlarıyla 27 Haziran Pazartesi günü 'Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı' ilk defa Ankara dışında bir ilde ve Manisa'mızda gerçekleşecek. Farklı yaşlardan çocuklarımızın hazırlayıp sunacağı program Diyanet TV'den canlı olarak yayınlanacak."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Manisa programının cuma günü başlayacağını ifade ederek, "Saat 12.00'de TOKİ 3 Konutları Tevhid Camii bahçesinde aşevinin açılışı Başkanımız tarafından gerçekleştirilecek. Başkanımız, cumartesi günü de saat 11.00'de Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonu'nda personel buluşmasına katılacak. Hocamız aynı gün saat 11.30'da Muradiye Kız Kur'an Kursu Hafızlık Merasimi'ne, 12.30'da ise Karaköy Erkek Kur'an Kursu Hafızlık Merasimi'ne katılacak." diye konuştu.

Başkan Erbaş'ın, 27 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenecek olan "2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı"na katılacağı belirtildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan