Yunusemre İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında yıl boyunca  11 kurs  21 sınıfta  eğitim gören minikler, "Yıl Sonu Kapanış Programı"nda bir araya geldi.

Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda bin kişinin katılımıyla gerçekleşen programın açış konuşmasını yapan Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, "11 Kur’an kursumuz, 21  sınıfımızda yaklaşık 300  öğrencimize hizmet sunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız rehberliğinde gece gündüz demeden çocuklarımızı Allah, vatan ve millet sevgisi almış,  milli ve manevi değerlerini kavramış olarak topluma hazırlamaya çalışıyoruz. Göz aydınlığı olan çocuklarımızı dua ve ahlaki değerler üzerine yetiştirerek, huzurlu bir hayatı, ideal bir toplumu ve daha güzel bir dünyanın mihenk taşı olmasını temenni ediyorum. Minik yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarımıza ve katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, "Toplum hayatımızın şekillenmesinde 4-6 yaş kurslarımızın önemi artık inkar edilemez bir gerçektir. Sevgili Peygamberimiz (sav) “Çocuklarınızı yedi yaşına geldiklerinde namaz kılmayı öğretiniz” buyuruyor. Aslında bu Hadisi Şerifte çocuklarınıza ibadet etmeyi öğretin mesajının altında, çocuklarınızın manevi hayatına katkı sağlayacak, ahlaki değer ve toplum yapılanması adına değer olan ne varsa çocuklarınıza yedi yaşına gelmeden önce öğretin diyor Sevgili Peygamberimiz. Yapılan araştırmalara bakıldığında insan karakterinin yüzde yetmişi 6 yaşından önce şekilleniyor. Çocuklarımız biraz önce oyunlarında çok güzel ifade ettiler. Sevgi, saygı, merhamet, hoşgörü, kul hakkı, sadakat, adaletli davranma gibi bütün bu hasletleri daha küçük yaşlarda öğrenmiş oluyorlar. Onlar oyunlarını sergilerken keşke imkanımız olsaydı da hepimiz top yekün 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim alabilseydik ne güzel olurdu diye düşündüm." ifadelerini kaydetti.

Tepekaya, "Tarihimize baktığımızda da, Farabiler, İbni Sinalar, İbn Rüştler, Fatih Sultan Mehmetler gibi toplum hayatına yön veren büyük şahsiyetlerin de çok küçük yaşlarda ilim tahsil ettiklerini görüyoruz, öğreniyoruz. Bu anlamda 4-6 yaş Kur'an kurslarımızın önemi her gün biraz daha artarak devam ediyor. Bu anlamda bugün bu güzel ve coşkulu ortam için öncelikle 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına yapmış oldukları katkılardan dolayı ilçe müftümüze, böyle güzel evlatlar yetişmesine vesile olan gayretli hocalarımıza ve evlatlarının ahlaki hasletlerle yetişmesi için çocuklarını bize emanet eden siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler, şiirler, şarkılar eşliğinde gösterilerini gerçekleştiren öğrenciler izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

Edebiyatçı Yazar Yaşar Koca’nın masal anlatımı ile program sona erdi.

Programın sonunda, minik öğrencilerin yıl boyunca kurslarda kendi elleriyle yaptıkları çalışmalar sergilendi.

Editör: Mehmet Çalışkan