Dünyanın farklı bölgelerinde kuraklık yaşanan ülkelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan Su Kuyusu Projesi'ne bir destek de Manisalı gençlerden geldi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Manisa İl Müftülüğü ve TDV Manisa Şubesi Gençlik Kolları tarafından "Bir Damla Hayat" sloganıyla sürdürülen "Su Kuyusu" projesine destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

Manisa Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde düzenlenen kermese öğrencilerle vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kermese öncülük eden MCBÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi ve TDV Genç gönüllüsü Derya Tekin, "Bizler Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri olarak 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' hadis-i şerifini kendimize rehber edindik ve TDV çalışmalarına gönüllü destek veriyoruz. Bir mümin diğer kardeşinin acısını kalbinde hissetmeli diyerek yola çıktık. Susuzluk problemi yaşayan insanları hiç birimiz göz ardı edemeyiz. Bizler yaşadığımız coğrafi konum sebebiyle çok şanslıyız. Fakat dünyanın farklı noktalarında coğrafi konumları sebebiyle sudan mahrum insanlarımız var. TDV Manisa Gençlik ve Kadın Kolları olarak dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan susuzluk ve kirli su problemlerine çözüm olabilmesi adına bağışçılarımızın desteği ile birlikte su kuyusu açmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Yıldız ise "TDV Manisa Şubesi olarak kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın gerçekleştirmiş olduğu 'Bir Damla Hayat' su kuyusu projesine özel kermesimiz, halkımız tarafından yoğun ilgi gördü. Gönüllülerimizin hazırladığı ikramlar halkımızın istifadesine sunuldu. Açılacak olan su kuyusuna bir damla da olsa katkıda bulunabildiysek ne mutlu bizlere." diye konuştu.

TDV Manisa Kadın Kolları Başkanı Nihal Yavuz da "Bu kermesle farklı bir hayır kapısı açmak istedik. Afrika'ya iyilik köprüsü kurmak ve su kuyusu açmak için üniversiteli öğrencilerimizle kermes düzenledik. Bu vesileyle hem ihtiyaç sahibi insanımızın hem de iyiliğe öncü ve gönüllü gençlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan