Salihli İlçe Müftülüğü, “Gençliğe Değer” projesi kapsamında gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Salihli Diyanet Gençlik Merkezi’ndeki zeka atölyesi çalışmalarına katılan gençler arasında turnuvası düzenlendi.

İlçe Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen turnuvada dereceye girenler ödüllendirildi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Adem Karakelebek, dereceye giren gençleri tebrik ederek gençlik merkezinde etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Diyanet Gençlik Merkezinin gençler için önemli bir merkez olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ise programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gençlik faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Gençlik Koordinatörü Mehmet Demirtaş ise  “Üç buçuk ay önce kapılarını gençlere açan Diyanet Gençlik Merkezinde haftanın altı günü kız ve erkek öğrencilerimizle tanışma etkinlikleri, yazar buluşmaları ve birçok farklı atölyelerde bir araya geliyoruz. Amacımız gençlerimizin güvenli ortamda hem eğlenip hem sosyalleşerek manevi değerlerini öğrenmelerine katkıda bulunmaktır.” dedi.

Diyanet Gençlik Merkezine gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Demirtaş, “Merkezimizde Kur’an’ı Kerim, dini bilgiler el sanatları atölyesi ve zeka oyunları atölyeleri ile gençlere hizmet vermekteyiz. Bugün de her cumartesi Matematik Öğretmeni Rafet Öztürk rehberliğinde gerçekleştirilen zeka oyunları atölyesinin turnuvanın ödül töreninde birlikteyiz. Büyük çekişmeye sahne olan turnuva sonucunda üç öğrenci farklı kategorilerde birinciligi elde etti. Zeka oyunlarında öğrencilerimiz Mangala, Reversi, Koridor, Q-bitz ve Zeka Parkuru oyunlarını öğrendiler. Üç hafta cumartesi günleri gerçekleştirilen turnuva sonucunda üç genç öğrencimiz farklı oyunlarda birinciligi elde ettiler. Mangala-Revers. Oyunları birincisi Beraat Ölkü, Koridor-Q-bitz oyunları birincisi Osman Şimşek, Zeka Parkuru oyunları birincisi Muhammed Emin oldu.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren öğrencilere kupa ve hediyeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan