Manisa İl Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Müftülük personeline yönelik "Kurumsal İletişim Semineri" düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Yıldırım, "Rasulüllah'ın (s.a.s.) eğitiminden geçen, O'nun konuşmasını dinleyen sahabeler, dünyanın dört bir tarafına yayılmışlardır. Onları motive eden şey okumak değil ihlastır." dedi.

İslam'ın iki şekilde insanlara anlatılacağını belirten Prof. Dr. Yıldırım, "Birincisi kal yani söz, ikincisi hal yani yaşantıdır. Hal kalin önündedir. İslam'ın insanlara ulaştırılmasında Diyanet mensubu olarak hangi vasıfta çalışanı olursanız olun haliniz kalinizin önünde olmalıdır. Büro çalışanı da olsanız, şoför de olsanız insan olma vasfımızla bu hali kuşanmamız gerekir. İnsanlar gönül dünyamızdan dışımıza yansıyana yani İslam'ı nasıl temsil ettiğimize bakıyorlar." diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Soykök ise din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik etti.

Program sonunda İl Müftü yardımcıları Ömer Kayhan ile Sevinç Tepekaya, personele Diyanet İşleri Başkanlığı rozeti hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan